Arrenca el Concurs de Cinema “Ments Despertes” 2020

Arrenca el Concurs de Cinema “Ments Despertes” 2020

Oberta convocatòria del certamen de curtmetratges juvenil que desperta la creativitat i sensibilitza l’alumnat entorn de la salut mental

Jornades, Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 3 marzo, 2020

Compartir:

Un curtmetratge de màxim 8 minuts sobre tot allò que pugui suggerir el concepte ‘ment desperta’. Aquest és l’objectiu del III Concurs de Cinema ‘Ments Despertes’, una edició oberta a l’alumnat per trencar amb els estereotips entre joves, com els que giren al voltant de la salut mental.

Alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius podran participar en uns premis que neixen del Grup SOM VIA, una entitat sense ànim de lucre compromesa amb les persones en situació de risc o exclusió social i en la construcció de comunitat. ‘Una ment creativa és una ment desperta’, aquest és l’eslògan que s’ha triat des de l’entitat per a promocionar el concurs entre els i les joves. L’any passat es va arribar a més de 1.200 alumnes.

La presentació de la Gala Final anirà a càrrec de l’actriu Laia Manzanares, l’actor David Solans i l’il·lusionista Sergi Armentano, Premi Nacional de Màgia 2019.

El Concurs valorarà la creativitat, el missatge educatiu del film i l’originalitat en les imatges. L’acte de lliurament dels premis es farà el 28 de maig de 2020 a l’Auditori Mediapro, una gala festiva amb la projecció pública de les millors obres seleccionades.

Per avaluar les propostes que s’hi presentin, compta amb professionals i representants de la Corporació Catalana d’Audiovisuals de Catalunya, del Grup SOM VIA, del sector de la salut mental, de l’Acadèmia Europea de Cine, de Mediapro, del Programa Ments Despertes i personalitats reconegudes de l’escena cultural i mediàtica. S’incorporen aquest any el director de cine i escriptor Albert Espinosa i la guanyadora absoluta de la segona edició Stefania Chaparro.

Només es podrà presentar una filmació per curs i quedaran excloses aquelles obres que s’hagin presentat a convocatòries anteriors o aquelles amb continguts racistes, sexistes o violents.

Què és el Programa Ments Despertes?
El Programa Ments Despertes, que dóna nom al concurs, és un itinerari formatiu del Grup SOMVIA conduït per persones amb diagnòstic en salut mental. L’objectiu del programa, a banda de crear participació comunitària amb escoles i promocionar hàbits saludables, és trencar els estereotips al voltant de la malaltia mental entre l’alumnat jove.

En aquest sentit, els centres educatius acullen una ponència a càrrec d’un equip de voluntaris amb diagnòstic en salut mental i també es fan altres accions com visites organitzades a recursos assistencials, un cicle formatiu per a persones interessades a participar com a ponents, etc.

El Grup SOM VIA
L’any 1994, el Grup SOM VIA iniciava la seva activitat com a entitat social sense ànim de lucre orientada a la gestió i desenvolupament de serveis integrals adreçats a persones amb necessitat de suport i/o en situació de risc d’exclusió social.

Des d’un inici ha desenvolupat la seva activitat des d’un profund compromís per la innovació i la qualitat dels programes i serveis, la millora i l’aprenentatge constant, i l’aplicació de metodologies del sector privat al sector social, treballant per a garantir la igualtat d’oportunitats i la participació real i efectiva de totes les persones en la societat.

El Grup SOM VIA està constituït per quatre entitats socials: la Fundació Via Activa, la Fundació Via Assistencial, la Fundació Viaclara i SOM VIA Consultoria Social i Formació.

La Fundació Via Activa ofereix serveis per a gent gran i programes i serveis per a persones amb diagnòstic en salut mental.

La Fundació Via Assistencial, posa a l’abast de la ciutadania serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La Fundació Viaclara és una entitat tutelar per a persones amb trastorn mental, gent gran i persones amb discapacitat amb la capacitat d’obrar judicialment modificada.

SOM VIA Consultoria Social i Formació posa a l’abast d’altres entitats, associacions i emprenedors socials l’expertesa del Grup per afavorir l’empoderament de les organitzacions i les persones que així ho desitgin en processos d’innovació i millora continua.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »