AMPANS renova per tercera vegada consecutiva el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+ i es consolida com una organització referent del sector social

AMPANS renova per tercera vegada consecutiva el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+ i es consolida com una organització referent del sector social

El Segell és un reconeixement a una trajectòria d’esforç i millora constant de voler fer cada dia millor tots els processos de treball.

Notícies, Socis

Comunicació | 20 febrero, 2020

Compartir:

AMPANS revalida per tercera vegada consecutiva el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+ amb una puntuació que supera l’anterior i l’aproxima als 600 punts. Es consolida així entre un grup molt reduït d’organitzacions i empreses amb un sistema d’assegurament de la qualitat reconegut amb aquest segell d’or.

El Segell que atorga el Club Excel·lència en Gestió en representació de l’European Foundation for Quality Management (EFQM) és un reconeixement a una trajectòria d’esforç i millora constant de voler fer cada dia millor tots els processos de treball, una cultura organitzativa que proporciona una visió global per impulsar i estimular la millora contínua, permetent a les organitzacions comprendre la relació que hi ha entre allò que l’organització fa i els resultats que obté.

L’EFQM és una fundació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que compte amb més de 500 socis repartits en més de 55 països. Aquesta fundació defineix el Model EFQM de Qualitat i Excel·lència com a via per a l’autoavaluació i la determinació dels processos de millora contínua en entorns empresarials i organitzatius tan públics com privats, i és un referent per a les empreses i organitzacions de la Unió Europea.

Pel Director General d’AMPANS, Toni Espinal, la renovació del segell d’or era un repte difícil perquè l’exigència de mantenir-se en aquest estàndard de qualitat és cada cop més elevada. AMPANS ha renovat aquest segell en la categoria d’or assolint millor puntuació a cada edició. Per Toni Espinal “l’èxit és fruit del compromís del personal d’AMPANS, el principal actiu de l’entitat, i és per tant un reconeixement a molts anys de treball, impulsant de forma permanent accions de millora per assolir la missió de l’entitat en l’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat”.

És la tercera vegada que AMPANS obté el segell EFQM 500+,  la categoria d’0r. L’any 2015 va celebrar la fita en un acte que va comptar amb destacades figures de l’àmbit empresarial i econòmic, com és el cas de l’economista Xavier Sala i Martin que va destacar la capacitat d’AMPANS per innovar, afirmant textualment que  “ha inventat un nou model d’entitat social que d’aquí a uns anys molts imitaran”.

Sobre la fundació AMPANS

AMPANS és una fundació amb més de 800 professionals que treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports. El desembre del 2019 l’entitat acompanyava 2.334 persones en serveis d’escola d’educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport i tutela, fomentant l’autonomia i la igualtat d’oportunitats.

A través d’AMPANS i mitjançant el seu suport, més de 400 persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat han aconseguit un contracte laboral i tenir feina. En l’àmbit laboral, crea empreses pròpies i serveis que donen feina a més de 200 persones en els sectors de jardineria i garden (Garden AMPANS), neteja, manipulats, arts gràfiques, serveis de medi ambient, quioscos i alimentació; en aquest darrer sector mitjançant: supermercats (franquiciats amb Caprabo), restauració (Canonge), formatgeria (Formatges Muntanyola) i vinyes (Vins Urpina). Darrerament ha posat en marxa un enclavament en una empresa del sector de l’automoció al Bages. Finalment, a través del Servei d’Inserció, AMPANS ha aconseguit que 165 persones puguin treballar en diverses empreses de la comarca. 

El seu sistema de gestió organitzatiu està acreditat amb els models de qualitat  ISO i d’excel·lència europea EFQM 500+, i va ser guardonada l’any 2017 amb el Premi Factor Humà Mercè Sala, pels seus valors i la seva contribució social.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »