ACCIÓ acredita 10 nous clústers al programa Catalunya Clústers

ACCIÓ acredita 10 nous clústers al programa Catalunya Clústers

El programa Catalunya Clústers, promogut per la Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa– aprova la incorporació de 10 nous clústers membres, consolidant-se així com a eina per millorar la competitivitat de les empreses.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 6 abril, 2016

Compartir:
catalonia clusters

El Clúster de Salut Mental de Catalunya és una de les organitzacions que han entrat a formar part del Programa Catalunya Clústers, que té l’objectiu de fer de la política de clústers un instrument fonamental per avançar en la transformació del model industrial del país.

Iniciat fa dos anys, Catalunya Clústers promou l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector que comparteixen una plataforma per créixer, generar massa crítica, compartir reptes i projectar-se internacionalment. De fet, el 73% de les empreses associades a clústers han experimentat augments de facturació en el darrer semestre del 2015.

Els 10 nous clústers que passen a formar part del programa sumen 537 empreses i entitats membres, facturen globalment 29.200M€ i donen feina a 102.500 persones.

Han obtingut el segell del programa els clústers de la bellesa, la indústria de l’automoció, els materials avançats, la biotecnologia, la salut mental, el foodservice, l’hàbitat, les tecnologies de la salut, la pell i el vitivinícola.

Amb aquestes incorporacions, Catalunya Clústers suma actualment 30 clústers formats per 1.780 empreses amb un volum de negoci global de 65.200M€. Les 30 organitzacions clúster tenen, en total, 277.500 treballadors.

La directora general d’Indústria, Núria Betriu, va destacar que amb aquesta fita “s’han assolit els objectius del programa: hem avançat en la racionalització del mapa de clústers i ara són presents en tot el teixit productiu del país”.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »